Tanfolyamok

Alap Női és Férfi Kriston intim torna térning

A tréning nem csak a tornagyakorlatok elsajátítását tartalmazza, hanem a mozgáson túl különböző témákban sok információ is elhangzik, ami lehetővé teszi testünk, önmagunk tudatosabb megismerését, és hozzásegít egy belső szerveinket is védő életmód kialakításához.

A tanfolyam alatt továbbá esettanulmányok is elhangzanak melyek a KIT széleskörű alkalmazását és annak sikerességét támasztják alá.

A 12 órás  csoportos tanfolyam díja: 39.000 forint

Gésák Titka haladó női tréning

Az alap női tréning elméletére és  gyakorlataira épülő tananyag.
A GÉSÁK TITKA egy csodálatos belső utazás a saját szabadságunk felé Nőként.
Nem csak az örömtelibb szexualitás a célja, hanem a Női létben való öröm magasabb szintű megélése, a szabadság, elengedettség képessége.
Hihetetlen tudásanyag a szexualitásról. Mindarról ami hat a szexuális fejlődésünkre, jó esetben annak szabad, örömet hozó megélésére.
Sokszor alakul azonban úgy, hogy érzelmi akadályok, terhek, információ hiány,és/ vagy téves információk miatt úgy érzik a nők, velük van a baj.
A nevelés, oktatás során kimaradt elméleti ismeretek pótlásával,  a gátló érzelmek megvizsgálásával felismerhetővé válik, hogy nincs a Nőkkel/Veled semmi baj.
Az új képességek felépítésével elérhetővé válik mindenki számára az, amiről korábban azt gondolta, neki nem adatik meg.
A GÉSÁK TITKA TRÉNING alapja lehet, egy sikeres párkapcsolatnak, egy egyenrangú mindkét fél számára méltó és tápláló minőségi együttélésnek, a szabad és boldog szülésnek.

A tanfolyam díja tartalmazza Kriston Andrea gyakorlást segítő alap és haladó gyakorlatokat tartalmazó CD-jét is. Ezt a CD-t csak a tanfolyamot végzettek kaphatják meg a tanfolyam elvégzése után. A CD kereskedelmi forgalomban nem kapható!

A 12 órás csoportos tanfolyam díja: 42.000 forint

Egyéni ismétlő órák: 8000 ft/óra

Babavárás másképp: 7000 ft/óra

Bővebben

Szervezz magadnak hétvégi intimtorna tanfolyamot!

Ha szeretnél részt venni egy Kriston Intim Torna tréningen, de a környéken nem találtál tanfolyamot, keress valakit még magad mellé. Bővebben

Az intimtorna kifejezés, melyet Kriston Andrea még munkájának kezdetekor talált ki és sem magyarul, sem más nyelven nem létezett, azóta elválaszthatatlanul
összeforrt tevékenységével. Azonban ahogy népszerűsége és elfogadottsága mind szakmai, mind laikus körökben nőtt, úgy kezdték el mások is használni ezt a
kifejezést a saját tornájukat népszerűsítse érdekében. Míg a Kriston-módszer 1986 óta fejlődik és garantálja az orvosilag bizonyított, pozitív hatás elérését, addig ez a többi tornáról gyakran nem mondható el, ami kockázatos, hiszen a gátra ható mozgás komoly károkat is okozhat, ha az nem megfelelően kerül oktatásra, illetve végezve. A tapasztalat azt mutatja, hogy az egyszerű szóbeli vagy írásbeli instrukció a gátizmok tornáztatására nem elegendő, ugyanis a nők 30%-a nem tudja utasításra összehúzni a medencealapi izmait, 25% pedig a rosszul végzett erőlködéssel inkontinenciát idéz elő. (Robert & Ross, 2006)

A Kriston-módszer hatékonyságát műszeres, kórházi, klinikai vizsgálatok, felmérések bizonyítják. Kriston Andrea tréningjei, nőknek, férfiaknak, pedagógusoknak írt könyvei, szakorvosi konferenciákon, médiában adott interjúi, előadásai tették népszerűvé. Műszeres méréseivel meggyőzte módszere eredményességéről a magyar szakorvosokat. Miután az intimtorna kifejezés széles körben elterjedt és emiatt a korábbi névoltalom eltörlésre került, a sok más gátizom tornától való megkülönböztetés céljából, az érdeklődők egészségét szem előtt tartva került kiegészítésre a módszer neve Kriston Intim Tornává, hogy ezzel segítse az eligazodást a gátizomtornák között.
A szakorvosi támogatottság ellenére a Magyar Gyógytornászok Társasága visszautasította a módszer OEP által támogatott, Kriston Andrea által számukra
kidolgozott ingyenes formáját. Ennek ellenére a népszerűvé vált intimtorna nevet azonban a módszer elsajátítása nélkül szerették volna használni. A Társaság így a névoltalom eltörlését kezdeményezte és elsőkörben sikerrel is járt. Később egy reprezentatív közvélemény kutatás következményeként, mely igazolta, hogy a lakosság nagyrésze Kriston Andrea tevékenységéhez köti az intimtorna kifejlesztését, a Nemzeti Tulajdon Szellemi Hivatala visszaállította a névoltalmat
számára azzal a céllal, hogy védje a magyar származású Kriston-módszert, illetve a felhasználókat. Nem sokkal ezután egy gyógytornász vezette csoport ismét a
névoltalom törlését kezdeményezte, mely eljárás részükről jelenleg sikerrel zárult.
Kriston Andrea hazai, szakmai elsőbbsége, kifejlesztési tevékenysége hozzáértő körökben nem vitatott. Cikkei, könyvei vitathatatlanul bizonyítékot szolgáltattak a Nemzeti Tulajdon Szellemi Hivatal számára.
A névoltalom eltörlésének az lett a következménye, hogy már bárki, bármit oktathat intimtorna név alatt, olyanok is, akik azt soha nem tanulták, hiszen az intimtorna nem része a jógának, a gyógytornának és egyéb mozgásfajtának. Az ilyen tanfolyamok miatt csalódott, kétségbeesett hallgatókkal találkozunk, akik kifejlődött aranyérrel, műtéti súlyosságúvá vált hólyagsérvvel, felerősödött herevéna tágulattal, görcsössé vált medencefenéki izommal, elmaradt regeneráció, vagy helytelenül végzett szülésre felkészítés után érkeznek hozzánk.
A Kriston Trénerek által tanított Kriston-módszer garantált. Minden Kriston Tréner egy 390 órás alapképzést végez el, mely tudást az éves továbbképzések és
rendszeresen kötelező vizsgamegújítások fejlesztenek és tartanak naprakészen. Az alapképzésben szakorvosoktól és Kriston Andreától tanulnak a Trénerek perineológiai szemléletű anatómiát, élettant, kórélettant, módszertant és pszichoszomatikát. A vizsgák teljesítésének minimum szintje 95%, hogy a hallgatók biztosan megbízhassanak bárkiben, aki Kriston Trénerként működik.