Mit értünk gáton?

A medence alapját elzáró rejtett izmokat, melyek a szeméremcsont, a farokcsont és a medence csontjai között feszülnek ki.

Ezek fontos szerepet játszanak a hasi szervek alátámasztásában, és szintén akaratunktól függően működnek.

Amíg az ember négykézláb járt, a medencefenéki izmok csak a zárásban és a nyitásban játszottak szerepet, a belső szervek pedig a hasfalon támaszkodtak A záráson túl, hordoznia kell a hólyag, a méhtest és a belek súlyát is. Ezeket a szerveinket rugalmatlan szalagok is tartják, ha azonban a szalagok megnyúlnak, lejjebb engedik a szerveinket Belső szerveinket csak a medencefenék izomzatával tudjuk helyben tartani.

Tehát az intimtornára mindenkinek szüksége lenne, a megelőzés, a karbantartás, az erősítés, a helyreállítás, a szülés, a menopauza miatt, vagy műtétre készülve, műtét utáni gyorsabb gyógyulás és a műtéti eredmény megtartása érdekében. Nincs olyan ember, akinek ne lenne szüksége a mindennapos intimtornára.

A tünetek akkor jelennek meg, amikor nagyobb a terhelés, mint amit az egyén szövetei még elbírnak. Első tünetként a záró funkció sérül, és az erek kerülnek nagy nyomás alá. Ezt követően a támasztó funkció sérül, és a hasi szervek süllyednek.

A tünetek részletes felsorolásáért kattints ide.