Esettanulmányok

Gátmetszés: Első gyerekünk születésénél volt gátmetszés, a hüvelyfalam két oldaltrepedt, és a méhszájam is repedt. Ezt jó sok öltéssel korrigálták. Ám az orvosi szempontból gyógyult gátam csak iszonyú fájdalmak árán tudott részt venni a szexuális együttlétekben. Ekkor mentem el egy Kriston Intim torna tanfolyamra, és néhány hét tornával megszüntettem a kellemetlenségeket. A fájdalom lemúlt.

Császármetszés: Második gyerekünk császármetszéssel jött a világra. Ekkor vizeletcsepegést tapasztaltam, és azt hogy hüvelyem ismét tágabb, mint ahogy az nekem komfortos lenne. (a várandósság alatt nem csináltam a tornát). Ismét néhány hét alatt rendeztem az izmaimat, és ezzel elmulasztottam a tüneteimet.

Megelőzés
esettanulmanyok

  • Várandósság alatt: A harmadik várandósság alatt csináltam a tornát rendesen. időnként úgy éreztem, hogy „nehéz” a gátam, majd leszakad. Feszülnek az ereim. De orvosom mindig azt mondta, nincs sem aranyerem, sem szeméremtájéki visszerem. És bár én éreztem, amikor a testem, az erek, azt jelezték ez a terhelés már sok, mégsem alakult ki a tünet. Megtanultam, hogy tornázni kell a várandóság alatt is. És mindig!
  • Vajúdás alatt: A vajúdás alatt csináltam azt a néhány gyakorlatot, amivel melegen tartottam az izmaimat, segítettem a tágulást, megőriztem az izmok rugalmasságát, tudatosan lazítottam. És bár a kitolási szakasz összesen három összehúzódás volt, kislányom feje egyetlen tolófájás alatt bújt ki, a gátam épp maradt, karcolás nélkül! Az egész vajúdás, szülés mindössze kb. 2,5 óra volt, edzett gátam azonban gond nélkül tartotta a tempót kislányommal.
  • Szülés után:A szülést követően egy hetet feküdtem, hogy a méhemet tartó szalagok és maga a méhtest könnyebben tudjon regenerálódni. És természetesen csináltam az intim tornát a szülés utánra megadott módón. Kellemetlen tünetek, és fájdalmak nélkül zajlott a gyerekágyas időszak. Ennél meggyőzőbb tapasztalat nekem nem kell a módszer fontosságáról és hasznosságáról.

Kívánom neked, hogy már az első babádnál is tudatos légy!

Ne feledjük!

Csak az erős záróizmok tudják tökéletesen ellátni funkciójukat:

  • a vizelet és székletürítés akaratlagos szabályozásában
  • a szexuális életben
  • a szülésnél

és az erős medencealapi izmok tudják stabilan alátámasztani az alhasi, kismedencei szerveinket!